Go Back
+ servings
Havremjölksstuvade makaroner

Receptet - Så gör du:

Havremjölksstuvade makaroner

4.6/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på havremjölksstuvade makaroner. Detta är makaroner som stuvats med havremjölk.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 6 dl okokta makaroner
  • 5 dl havremjölk
  • 4 msk vetemjöl (eller det mjöl du föredrar)
  • 2 msk smör (ta ett vegetabiliskt smör för att göra receptet veganskt och laktosfritt)
  • salt och vitpeppar enligt smak

Instruktioner

  • Koka makaronerna enligt förpackningen
  • Ta fram en kastrull och smält smöret i den
  • Tillsätt mjölet till kastrullen under omrörning med exempelvis en slev
  • Häll i havremjölken och vispa tills det inte finns några klumpar
  • Salta och peppra enligt smak, jag gillar vitpeppar för detta recept men svartpeppar går också!
  • Låt koka upp i kastrullen för att stuvningen ska tjockna till
  • Blanda stuvningen med makaronerna och blanda runt
  • Servera och njut av dessa goda stuvade makaroner!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Havremjölksstuvade makaroner, Makaroner stuvade med havremjölk