Go Back
+ servings
Dadelsirap

Receptet - Så gör du:

Dadelsirap

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept är både för de som är bekanta med dadelsirap och vill göra det hemma, och för dem som aldrig har provat det!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 2 timmar 15 minuter
Totalt 2 timmar 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 250 g dadlar
  • 1 dl kokande vatten

Instruktioner

  • Blötlägg dadlarna i det kokande vattnet och låt stå i 2 timmar efter lite omrörning.
  • Mosa dadlarna. Sila över en sil med en nötpåse eller en tunn duk (som låter saften passera men inte fruktköttet). Pressa dadelköttet väl för att extrahera saften.
  • Lägg tillbaka fruktköttet i skålen och tillsätt mer kokande vatten. Mosa och sila igen.
  • Tillsätt det silade vattnet till en kastrull, helst med tjock botten.
  • Koka upp och sänk värmen. Låt puttra till vätskan tjocknar och får tjock konsistens (konsistensen kommer att bli ännu tjockare när den får kallna senare).
  • När den är klar är den glansig och tjock. Låt kyla och häll i en lufttät burk.
  • Förvara i kylen och använd till pannkakor, på bröd, till kakor, glassar, smoothies med mera!
Måltid Efterrätt
Kök Medelhavskost
Nyckelord Dadelsirap