Go Back
+ servings
LCHF hamburgerbröd

Receptet - Så gör du:

Hamburgerbröd LCHF

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-hamburgerbröd.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 6 bröd

Utrustning

visp

Ingredienser
 

  • 7,5 dl riven mozzarellaost
  • 60 g färskost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st ägg

Topping

  • 1 st ägg för pensling
  • 2 msk sesamfrön för topping

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  • Tillsätt den rivna osten och färskosten i en mikrovågssäker skål. Mikra i 20 sekundersintervall tills osten mestadels smält. Ta ut ur mikron och vispa ihop tills det är blandat och slätt. Låt blandningen svalna något.
  • Häll över den varma ostblandningen i en matberedare eller en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med äggen till brödet och vispa tills en tjock deg återstår.
  • Pudra lätt en köksyta med mjöl. Lägg över degen på den och knåda den flera gånger med lätt blötade händer.
  • När degen är slät, dela den i 6 delar. Rulla degbitarna till bollar och lägg dem på den klädda plåten. Tryck ner på var och en till en tunnare burgarbulleform.
  • Pensla topparna med ett vispat ägg, innan du strör över sesamfröna.
  • Grädda bullarna i 14-17 minuter, eller tills de är gyllenbruna ovanpå. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter, innan du skär i hälften och serverar.
  • Njt!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord hamburgebröd keto, Hamburgerbröd LCHF, keto-hamburgerbröd, LCHF-hamburgerbröd