I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-hamburgerbröd.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 6bröd
Utrustning
visp
Ingredienser
7,5dlriven mozzarellaost
60gfärskost
4dlmandelmjöl
1tskbakpulver
2stägg
Topping
1stäggför pensling
2msksesamfrönför topping
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Tillsätt den rivna osten och färskosten i en mikrovågssäker skål. Mikra i 20 sekundersintervall tills osten mestadels smält. Ta ut ur mikron och vispa ihop tills det är blandat och slätt. Låt blandningen svalna något.
Häll över den varma ostblandningen i en matberedare eller en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med äggen till brödet och vispa tills en tjock deg återstår.
Pudra lätt en köksyta med mjöl. Lägg över degen på den och knåda den flera gånger med lätt blötade händer.
När degen är slät, dela den i 6 delar. Rulla degbitarna till bollar och lägg dem på den klädda plåten. Tryck ner på var och en till en tunnare burgarbulleform.
Pensla topparna med ett vispat ägg, innan du strör över sesamfröna.
Grädda bullarna i 14-17 minuter, eller tills de är gyllenbruna ovanpå. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter, innan du skär i hälften och serverar.