Go Back
+ servings
Blodpudding i ugn

Receptet - Så gör du:

Blodpudding i ugn

4.6/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Blodpudding är en klassiker som många älskar, och tillagat i ugnen blir det riktigt gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 sats

Utrustning

Ugnsform eller ugnsplåt

Ingredienser
 

  • 1 st valfri mängd blodpudding

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär blodpuddingen i centimetertjocka skivor.
  • Lägg på ett bakplåtspapper på din plåt, eller i din ugnsform. Alternativt kan du smöra in en ugnsform.
  • Låt bakas i ugnen i 10 minuter, innan du vänder blodpuddingskivorna och bakar i 10 minuter till.
  • Klart! Servera gärna med krispig potatis (potatisbullar), lingonsylt, rivna morötter, och stekt bacon.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Blodpudding i ugn