Detta är ett snabbt och enkelt recept på en krämig och äggfri chokladmousse!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 4portioner
Utrustning
visp
Ingredienser
0,5dlvatten
3mskströsockercirka 35 gram
200gmörk choklad, grovhackad
2,5dlvispgrädde
4tskkaffe (valfritt)
½mskrom eller konjak (valfritt)
Instruktioner
Lägg chokladen i en stor skål.
I en medelstor kastrull, koka upp vattnet och sockret på medelvärme. När sockret har smält, häll den varma sockersmeten över chokladen. Låt stå i 30 sekunder, blanda sedan tills chokladen har smält och smeten är slät. Om chokladen inte har smält helt, ha in i mikrovågsugn i 15-20 sekunder. Rör i mörk rom eller konjak (valfritt). Om blandningen är varm, låt stå på bänken tills den når rumstemperatur.
Vispa vispgrädde och kaffe tills mjuka toppar bildas. Vänd försiktigt hälften av den vispade grädden ner i chokladblandningen tills den blandas, sedan resten av den vispade grädden tills den är blandad och slät. Fördela i serveringsbägare.
Kyl moussen tills den stelnat. Den blir ganska fast efter lång kylning, så ta ut den ur kylen 15-20 minuter innan servering.
Servera och njut! Förvara rester av moussen i kylen, täckt med plastfolie, i upp till 3 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Äggfri chokladmousse, Chokladmousse utan ägg