Go Back
+ servings
Chokladmousse utan ägg

Receptet - Så gör du:

Chokladmousse utan ägg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett snabbt och enkelt recept på en krämig och äggfri chokladmousse!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Utrustning

visp

Ingredienser
 

  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk strösocker cirka 35 gram
  • 200 g mörk choklad, grovhackad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 tsk kaffe (valfritt)
  • ½ msk rom eller konjak (valfritt)

Instruktioner

  • Lägg chokladen i en stor skål.
  • I en medelstor kastrull, koka upp vattnet och sockret på medelvärme. När sockret har smält, häll den varma sockersmeten över chokladen. Låt stå i 30 sekunder, blanda sedan tills chokladen har smält och smeten är slät. Om chokladen inte har smält helt, ha in i mikrovågsugn i 15-20 sekunder. Rör i mörk rom eller konjak (valfritt). Om blandningen är varm, låt stå på bänken tills den når rumstemperatur.
  • Vispa vispgrädde och kaffe tills mjuka toppar bildas. Vänd försiktigt hälften av den vispade grädden ner i chokladblandningen tills den blandas, sedan resten av den vispade grädden tills den är blandad och slät. Fördela i serveringsbägare.
  • Kyl moussen tills den stelnat. Den blir ganska fast efter lång kylning, så ta ut den ur kylen 15-20 minuter innan servering.
  • Servera och njut! Förvara rester av moussen i kylen, täckt med plastfolie, i upp till 3 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Äggfri chokladmousse, Chokladmousse utan ägg