Go Back
+ servings
äggfri tårtbotten

Receptet - Så gör du:

Äggfri tårtbotten

4.6/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel delar jag med mig av vad jag tycker är det bästa receptet på äggfri tårtbotten!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 4 tårtbottnar

Utrustning

visp

Ingredienser
 

  • 2,5 dl färskost
  • 1 msk smör
  • 1,25 dl rapsolja
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 liten nypa salt
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 msk vinäger

Instruktioner

  • Låt oss först förbereda de våta ingredienserna. Ta fram en skål och tillsätt 2,5 dl färskost, 1 msk smör och 2,5 dl strösocker.
  • Blanda tills sockret är helt upplöst.
  • Tillsätt nu 1,25 dl rapsolja, samt 1 tsk vaniljessens. Blanda väl och ställ sedan skålen åt sidan.
  • Ta nu en annan skål och ha i 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, en liten nypa salt. Blanda.
  • Tillsätt nu de torra ingredienserna till de våta ingredienserna.
  • Börja vispa ingredienserna med en visp.
  • När det börjar segt att vispa, tillsätt 1,25 dl mjölk gradvis och forma en klumpfri smet.
  • Tillsätt sist 1 msk vinäger. Rör om med en spatel.
  • Smörj lite olja eller smör i en rund form med ca 15 cm i diemeter.
  • Överför smeten till formen.
  • Grädda i en ugn i 50 till 55 minuter på temperaturen 180 grader celsius.
  • Låt svalna och skär sedan av ett tunt lager av toppen på kakan. Skär sedan i fyra lika stora delar, så du får fyra tårtbottnar.
  • Klart!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äggfri tårtbotten