Låt oss först förbereda de våta ingredienserna. Ta fram en skål och tillsätt 2,5 dl färskost, 1 msk smör och 2,5 dl strösocker.
Blanda tills sockret är helt upplöst.
Tillsätt nu 1,25 dl rapsolja, samt 1 tsk vaniljessens. Blanda väl och ställ sedan skålen åt sidan.
Ta nu en annan skål och ha i 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, en liten nypa salt. Blanda.
Tillsätt nu de torra ingredienserna till de våta ingredienserna.
Börja vispa ingredienserna med en visp.
När det börjar segt att vispa, tillsätt 1,25 dl mjölk gradvis och forma en klumpfri smet.
Tillsätt sist 1 msk vinäger. Rör om med en spatel.
Smörj lite olja eller smör i en rund form med ca 15 cm i diemeter.
Överför smeten till formen.
Grädda i en ugn i 50 till 55 minuter på temperaturen 180 grader celsius.
Låt svalna och skär sedan av ett tunt lager av toppen på kakan. Skär sedan i fyra lika stora delar, så du får fyra tårtbottnar.
Klart!