Go Back
+ servings
Fransk maräng

Receptet - Så gör du:

Fransk maräng

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Fransk maräng är den enklaste marängerna att göra, eftersom de inte kräver någon uppvärmning av ingredienserna (även fast jag oftast ugnsbakar dem).
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 12 minuter
Totalt 22 minuter
Portioner 1 sats

Utrustning

visp

Ingredienser
 

  • 1 del äggvita
  • 2 delar strösocker, (kör gärna ditt socker i matberedaren för att göra det ännu mer finkornigt för ännu finare maränger)
  • 1-2 droppar citronsyra (hjälper till att vispa)
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Värm din ugn till 175 grader celsius.
  • Äggvitorna ska vara i rumstemperatur när du vispar dem till maräng.
  • Tillsätt äggvitorna till en skål, tillsammans med en nypa salt och ett par droppar citronsaft. 
  • Vispa upp med en visp till det börjar skumma.
  • Tillsätt sakta sockret, lite i taget. Fortsätt vispa på hög hastighet tills din maräng är tjock och glansig och får hårda toppar.
  • Baka din maräng i mitten av ugnen på en plåt, på 175 grader celsius, 10-12 minuter.
  • Det är allt!
Måltid Efterrätt
Kök Franskt
Nyckelord Fransk maräng