Go Back
+ servings
habanerosås

Receptet - Så gör du:

Habanerosås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept kommer att vara extra användbart om man har fått en bra mängd habaneros från trädgården.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 flaska

Utrustning

mixer

Ingredienser
 

  • 15-20 st medelstora Habaneros (eller 10 habaneros och 10 jalapeno om du vill minska hettan)
  • 1,25 dl vit vinäger
  • 4 tsk olivolja
  • 4 tsk socker
  • 2 tsk vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Tvätta chilin (habanero) noggrant. Tänk på att undvika att röra ansiktet och framförallt ögonen direkt efter att ha hanterat chilin.
  • Ta bort stjälkarna och grovhacka chilin och vitlök. Ta bort frön i detta steg om så önskas, detta kan minska bitterheten.
  • Hetta upp olivoljan i en medelstor kastrull på låg värme.
  • Tillsätt den hackade chilin och täck med ett lock. Fräs på medelvärme, och rör om då och då, tills paprikan mjuknar, cirka 8 minuter.
  • Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa i cirka 2 minuter.
  • Tillsätt vinäger, socker och salt till kastrullen.
  • Koka upp och låt koka på låg värme i ytterligare 10 minuter.
  • Ta bort från värmen och låt svalna i 10 minuter, täckt med ett lock.
  • Häll blandningen i en mixer och mixa noggrant tills såsen är slät.
  • Fördela den varma såsen i enskilda flaskor med en flaskhals.
  • Förvaras i 3+ månader i kylen.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord habanerosås