Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Habanerosås
5
/5 baserat på
2
betyg
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Detta recept kommer att vara extra användbart om man har fått en bra mängd habaneros från trädgården.
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagning
20
minuter
minuter
Totalt
25
minuter
minuter
Portioner
1
flaska
Utrustning
mixer
Ingredienser
▢
15-20
st
medelstora Habaneros (eller 10 habaneros och 10 jalapeno om du vill minska hettan)
▢
1,25
dl
vit vinäger
▢
4
tsk
olivolja
▢
4
tsk
socker
▢
2
tsk
vitlöksklyftor
▢
½
tsk
salt
Instruktioner
▢
Tvätta chilin (habanero) noggrant. Tänk på att undvika att röra ansiktet och framförallt ögonen direkt efter att ha hanterat chilin.
▢
Ta bort stjälkarna och grovhacka chilin och vitlök. Ta bort frön i detta steg om så önskas, detta kan minska bitterheten.
▢
Hetta upp olivoljan i en medelstor kastrull på låg värme.
▢
Tillsätt den hackade chilin och täck med ett lock. Fräs på medelvärme, och rör om då och då, tills paprikan mjuknar, cirka 8 minuter.
▢
Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa i cirka 2 minuter.
▢
Tillsätt vinäger, socker och salt till kastrullen.
▢
Koka upp och låt koka på låg värme i ytterligare 10 minuter.
▢
Ta bort från värmen och låt svalna i 10 minuter, täckt med ett lock.
▢
Häll blandningen i en mixer och mixa noggrant tills såsen är slät.
▢
Fördela den varma såsen i enskilda flaskor med en flaskhals.
▢
Förvaras i 3+ månader i kylen.
Måltid
Sås
Kök
Svenskt
Nyckelord
habanerosås
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!