Go Back
+ servings
torkat renkött

Receptet - Så gör du:

Torkat renkött

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Torkat renkött har en frisk och naturlig smak som jag uppskattar. Genom att torka renköttet kan man njuta av det gott och länge.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 7 timmar
Totalt 7 timmar 10 minuter
Portioner 1 batch

Ingredienser
 

  • 500 g benfritt renkött
  • 4 msk japansk sojasås
  • 4 msk Worcestershiresås
  • 2 msk liquid smoke-sås
  • 1 msk ketchup
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk lökpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Skiva renköttet i långa strimlor, 2,5 cm breda och 3 mm tjocka.
  • I en stor plastpåse, kombinera sojasås, Worcestershiresås, liquid smoke-såsen, ketchup, peppar, vitlökspulver, lökpulver och salt. Lägg renköttskivorna i påsen och förslut den.
  • Ställ in i kylen över natten. Massera gärna påsen då och då för att fördela marinaden jämnt.
  • Värm ugnen till 70 grader C. Placera en form på botten av ugnen för att fånga upp droppar, eller klä med aluminiumfolie.
  • Lägg köttremsor på ett galler så att de inte rör vid varandra och torka i 6 till 8 timmar i ugnen, eller tills önskad konsistens uppnås.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord torkat renkött