Torkat renkött har en frisk och naturlig smak som jag uppskattar. Genom att torka renköttet kan man njuta av det gott och länge.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 7 timmart
Totalt 7 timmart10 minuterminuter
Portioner 1batch
Ingredienser
500gbenfritt renkött
4mskjapansk sojasås
4mskWorcestershiresås
2mskliquid smoke-sås
1mskketchup
¼tskpeppar
¼tskvitlökspulver
¼tsklökpulver
½tsksalt
Instruktioner
Skiva renköttet i långa strimlor, 2,5 cm breda och 3 mm tjocka.
I en stor plastpåse, kombinera sojasås, Worcestershiresås, liquid smoke-såsen, ketchup, peppar, vitlökspulver, lökpulver och salt. Lägg renköttskivorna i påsen och förslut den.
Ställ in i kylen över natten. Massera gärna påsen då och då för att fördela marinaden jämnt.
Värm ugnen till 70 grader C. Placera en form på botten av ugnen för att fånga upp droppar, eller klä med aluminiumfolie.
Lägg köttremsor på ett galler så att de inte rör vid varandra och torka i 6 till 8 timmar i ugnen, eller tills önskad konsistens uppnås.