Go Back
+ servings
fläskytterfile i crockpot

Receptet - Så gör du:

Fläskytterfilé i crockpot

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfile i crockpot. Fläskytterfilé i crockpot blir mör och saftig, och är väldigt lätt att göra! Denna fläskytterfilé har en kombination av kryddor tillsatta i barbecuesås och kräver väldigt lite förberedelser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 4 timmar
Totalt 4 timmar 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g fläskytterfilé
  • 5 dl bbq-sås
  • 1 msk kryddig brun senap
  • 2 tsk chilipulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Lägg din fläskytterfilé i en crockpot.
  • Kombinera bbq-sås, senap, chilipulver och salt (och alla andra kryddor du vill, se anteckningar nedan*).
  • Häll bbq-såsblandningen över fläskfilén och lägg på locket.
  • Koka på hög effekt i 2-2 ½ timmar eller på låg effekt i 4 timmar, tills fläskfilén når 63°C.
  • Ta bort från din crockpot och låt vila i 10 minuter. Skiva och servera med sås och gärna potatis eller ris.
  • Njut!

Anteckningar

*Valfria kryddor:
  • ½ tesked oregano (lägger till en örtton)
  • ¼ tesked spiskummin (tillsätter en nötaktig smak)
  • ¼ tesked rökt paprika (tillsätter en rökig smak)
  • ¼ tesked cayennepeppar (tillsätter lite värme/krydda)
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord fläskytterfilé i crockpot