I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfile i crockpot. Fläskytterfilé i crockpot blir mör och saftig, och är väldigt lätt att göra! Denna fläskytterfilé har en kombination av kryddor tillsatta i barbecuesås och kräver väldigt lite förberedelser.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 4 timmart
Totalt 4 timmart10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
800gfläskytterfilé
5dlbbq-sås
1mskkryddig brun senap
2tskchilipulver
½tsksalt
Instruktioner
Lägg din fläskytterfilé i en crockpot.
Kombinera bbq-sås, senap, chilipulver och salt (och alla andra kryddor du vill, se anteckningar nedan*).
Häll bbq-såsblandningen över fläskfilén och lägg på locket.
Koka på hög effekt i 2-2 ½ timmar eller på låg effekt i 4 timmar, tills fläskfilén når 63°C.
Ta bort från din crockpot och låt vila i 10 minuter. Skiva och servera med sås och gärna potatis eller ris.
Njut!
Anteckningar
*Valfria kryddor:
½ tesked oregano (lägger till en örtton)
¼ tesked spiskummin (tillsätter en nötaktig smak)
¼ tesked rökt paprika (tillsätter en rökig smak)
¼ tesked cayennepeppar (tillsätter lite värme/krydda)