Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Stuvad blomkål

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt trevligt recept på stuvad blomkål!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg blomkål
  • 5 msk smör
  • 6 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 5 msk grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Skär blomkålsbuketterna i rimliga bitar och lägg åt sidan.
  • Ställ en kastrull med vatten på kokning (vi ska senare koka blomkålen i detta vatten).
  • Plocka under tiden fram en kastrull och fräs smöret över en spis.
  • Tillsätt mjölet och blanda det med smöret med en visp.
  • Tillsätt mjölken och grädden lite i taget, och vispa ut klumpar som bildas.
  • Låt såsen i puttra i 5 minuter och rör om ofta så det inte bränns. Ställ sedan åt sidan.
  • Koka blomkålen i 3,5 minut och häll sedan av den med en sil.
  • Tillsätt blomkålen till såsen och krydda efter smak.
  • Din stuvade blomkål är färdig!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord stuvad blomkål
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!