Denna marinad ger perfekt saftigt, smakrikt fläskkött varje gång!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1marinad
Ingredienser
3mskbalsamvinäger
3mskvirgin olivolja
1mskfärsk hackad rosmarin
1mskdijonsenap
1 ½tskvitlökspulver
½tsksalt
Instruktioner
Vispa ihop ingredienserna till marinaden och ställ den sedan åt sidan.
Skär bort fettet från fläsket – detta är den vita, sega remsan av bindväv som löper ungefär halvvägs ner på fläskbiten. När du har tagit bort den kryddar du vanligtvis fläskkött med 1/2 tsk grovt havssalt och 1/4 tsk mald svartpeppar.
Häll marinaden över fläskköttet. Låt stå i kylen i 30 minuter upp till 24 timmar.
Grilla eller ugnsbaka fläsket tills det når en inre temperatur på 62 grader Celsius för bästa resultat.