Go Back
+ servings
marinad till fläskkött

Receptet - Så gör du:

Marinad till fläskkött

4.3/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna marinad ger perfekt saftigt, smakrikt fläskkött varje gång!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 marinad

Ingredienser
 

  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk virgin olivolja
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Vispa ihop ingredienserna till marinaden och ställ den sedan åt sidan.
  • Skär bort fettet från fläsket – detta är den vita, sega remsan av bindväv som löper ungefär halvvägs ner på fläskbiten. När du har tagit bort den kryddar du vanligtvis fläskkött med 1/2 tsk grovt havssalt och 1/4 tsk mald svartpeppar.
  • Häll marinaden över fläskköttet. Låt stå i kylen i 30 minuter upp till 24 timmar.
  • Grilla eller ugnsbaka fläsket tills det når en inre temperatur på 62 grader Celsius för bästa resultat.
  • Klart!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord marinad till fläskkött