Go Back
+ servings
Chicken à la King

Receptet - Så gör du:

Chicken à la King

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Klassisk Chicken à la King är rik och krämig och faktiskt mycket mångsidig rätt. Det här enkla middagsreceptet på Chicken à la King är fantastiskt att servera över ris, pasta, rostat bröd eller kex!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1,25 dl osaltat smör
  • 250 g skivad svamp
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong (eller vatten och 1 buljongtärning)
  • 3,75 dl mjölk
  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl matgrädde
  • 2,5 dl frysta ärtor
  • 2,5 dl hackad paprika
  • 1 kg stekt eller kokad kyckling

Instruktioner

  • Stek eller koka kycklingen. Smält smör på medelhög värme i en stor kastrull. Tillsätt svamp och paprika, och stek tills svampen är mjuk, ca 5 minuter.
  • Tillsätt mjöl och rör om tills det inte finns fler mjölfläckar kvar. Häll i kycklingbuljong och mjölk och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills såsen tjocknat, cirka 3 minuter.
  • För en rikare sås: vispa ihop äggulor med kraftig grädde i en liten skål. Arbeta snabbt och häll långsamt i 1 dl av den varma svampblandningen ner i äggblandningen under kraftig vispning. Häll allt i kastrullen du stekte svampen i, och vispa hela tiden. Koka ytterligare 2 minuter.
  • Rör ner frysta ärtor, paprika och kokt kyckling och låt värmas tillsammans med resten av maten, i 2 till 3 minuter.
  • Servera varm över kokt ris, pasta, rostat bröd eller kex.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chicken à la King