Klassisk Chicken à la King är rik och krämig och faktiskt mycket mångsidig rätt. Det här enkla middagsreceptet på Chicken à la King är fantastiskt att servera över ris, pasta, rostat bröd eller kex!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
1,25dlosaltat smör
250gskivad svamp
2,5dlvetemjöl
5dlkycklingbuljong (eller vatten och 1 buljongtärning)
3,75dlmjölk
2stäggulor
0,75dlmatgrädde
2,5dlfrysta ärtor
2,5dlhackad paprika
1kgstekt eller kokad kyckling
Instruktioner
Stek eller koka kycklingen. Smält smör på medelhög värme i en stor kastrull. Tillsätt svamp och paprika, och stek tills svampen är mjuk, ca 5 minuter.
Tillsätt mjöl och rör om tills det inte finns fler mjölfläckar kvar. Häll i kycklingbuljong och mjölk och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills såsen tjocknat, cirka 3 minuter.
För en rikare sås: vispa ihop äggulor med kraftig grädde i en liten skål. Arbeta snabbt och häll långsamt i 1 dl av den varma svampblandningen ner i äggblandningen under kraftig vispning. Häll allt i kastrullen du stekte svampen i, och vispa hela tiden. Koka ytterligare 2 minuter.
Rör ner frysta ärtor, paprika och kokt kyckling och låt värmas tillsammans med resten av maten, i 2 till 3 minuter.
Servera varm över kokt ris, pasta, rostat bröd eller kex.