Go Back
+ servings
torkade aroniabär

Receptet - Så gör du:

Torkade aroniabär

4.6/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel delar jag med mig av hur man kan torka aroniabär, med dehydrator eller ugn!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 3 timmar 30 minuter
Totalt 3 timmar 35 minuter
Portioner 1 burk

Utrustning

ugn eller dehydrator

Ingredienser
 

  • 500 g eller annan helt valfri mängd aroniabär

Instruktioner

Med dehydrator

  • Det första man gör är att helt enkelt skölja av bären, avlägsna pinnar och blad, och sedan låta dem rinna av lite. Sedan lägger man dem på dehydratorbrickorna i ett enda lager och sätter på låg värme (gärna under 50 grader).
  • På 24 timmar får man perfekt torkade aroniabär redo att ätas.
  • Förvara i lufttät glasburk.

Med ugn

  • Det första man gör är att helt enkelt skölja av bären, avlägsna pinnar och blad, och sedan låta dem rinna av lite. 
  • Värm ugnen till 130 grader. 
  • Lägg aroniabären på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda 1,5 timmar med omrörning var 30:e minut.
  • Stäng sedan av ugnen, men låt stå i ugnen i 2 timmar för att avsluta uttorkningen av aroniabären.
  • Förvara i en lufttät glasburk.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torkade aroniabär