I denna artikel delar jag med mig av hur man kan torka aroniabär, med dehydrator eller ugn!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 3 timmart30 minuterminuter
Totalt 3 timmart35 minuterminuter
Portioner 1burk
Utrustning
ugn eller dehydrator
Ingredienser
500geller annan helt valfri mängd aroniabär
Instruktioner
Med dehydrator
Det första man gör är att helt enkelt skölja av bären, avlägsna pinnar och blad, och sedan låta dem rinna av lite. Sedan lägger man dem på dehydratorbrickorna i ett enda lager och sätter på låg värme (gärna under 50 grader).
På 24 timmar får man perfekt torkade aroniabär redo att ätas.
Förvara i lufttät glasburk.
Med ugn
Det första man gör är att helt enkelt skölja av bären, avlägsna pinnar och blad, och sedan låta dem rinna av lite.
Värm ugnen till 130 grader.
Lägg aroniabären på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda 1,5 timmar med omrörning var 30:e minut.
Stäng sedan av ugnen, men låt stå i ugnen i 2 timmar för att avsluta uttorkningen av aroniabären.