Go Back
+ servings
Panerad fårticka

Receptet - Så gör du:

Panerad fårticka

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Servera de panerade fårtickorna varma, gärna med citronklyftor vid sidan för att pressa över svampen. De passar också bra med en fräsch sallad eller en enkel dipp, som aioli eller yoghurtsås.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Utrustning

Ingredienser
 

  • 500 g färska fårtickor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver valfritt
  • 1 dl riven parmesanost valfritt
  • Olja för stekning rapsolja eller solrosolja fungerar bra
  • Citronklyftor för servering

Instruktioner

  • Rensa fårtickorna noggrant. Skär bort smutsiga delar och borsta av eventuell jord. Skär större svampar i mindre bitar för jämn tillagning.
  • Ställ upp tre skålar: en med vetemjöl, en med uppvispade ägg, och en med en blandning av ströbröd, salt, svartpeppar, paprikapulver och eventuell riven parmesanost.
  • Doppa varje bit svamp först i mjölet, se till att den täcks helt. Skaka av överflödigt mjöl.
  • Doppa sedan svampen i äggen, låt överskottet rinna av.
  • Rulla slutligen svampen i ströbrödsblandningen tills den är jämnt täckt.
  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Du behöver tillräckligt med olja för att täcka botten av pannan, cirka 1 cm djup.
  • När oljan är varm, lägg försiktigt i de panerade svampbitarna. Stek dem i omgångar för att undvika att pannan blir för trång.
  • Stek svampen i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  • Färdigt! Servera de panerade fårtickorna varma, gärna med citronklyftor vid sidan för att pressa över svampen. De passar också bra med en fräsch sallad eller en enkel dipp, som aioli eller yoghurtsås.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Panerad fårticka