Servera med kokt ris och gärna gott bröd naanbröd!
Förberedelser 2 timmart
Tillagning 50 minuterminuter
Totalt 2 timmart50 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500gkycklingbröstfiléerskurna i bitar
Marinad:
1dlnaturell yoghurt
2mskcitronsaft
1mskriven ingefära
2stvitlöksklyftorfinhackade
1tskmald koriander
1tskmald spiskummin
1tskgaram masala
1tskgurkmeja
1tskpaprikapulver
1/2tskchilipulverjustera efter smak
Salt efter smak
För såsen:
2mskolja
1ststor gul lökfinhackad
1burkkrossade tomater400 g
1dlgrädde eller kokosmjölk
1tskgaram masala
1tskpaprikapulver
1/2tskchilipulverjustera efter smak
Salt och peppar efter smak
Färsk koriander för garnering
Instruktioner
Marinaden
Blanda yoghurt, citronsaft, ingefära, vitlök, koriander, spiskummin, garam masala, gurkmeja, paprikapulver, chilipulver och salt i en stor skål.
Lägg till kycklingbitarna och blanda väl så att alla bitar täcks av marinaden.
Täck skålen med plastfolie och låt marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten för bästa smak.
Tillagning
Trä kycklingbitarna på grillspett och placera dem i mitten av ugnen, antingen över en ugnsform med upphöjda kanter, eller på en bakplåt med bakplåtspapper. Grilla direkt på grillen till det är färdigt eller gå vidare i ugn. För ugn: Förvärm ugnen till 200°C.
Grilla kycklingen i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått en fin färg. Vänd spetten halvvägs genom tillagningen för jämn grillning.
Såsen
Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och fräs tills den är mjuk och gyllenbrun.
Tillsätt krossade tomater, garam masala, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10-15 minuter, rör om då och då.
Rör i grädden eller kokosmjölken och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av och justera kryddningen vid behov.