Go Back
+ servings
Chicken tikka sizlar

Receptet - Så gör du:

Chicken tikka sizlar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Servera med kokt ris och gärna gott bröd naanbröd!
Förberedelser 2 timmar
Tillagning 50 minuter
Totalt 2 timmar 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g kycklingbröstfiléer skurna i bitar

Marinad:

  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver justera efter smak
  • Salt efter smak

För såsen:

  • 2 msk olja
  • 1 st stor gul lök finhackad
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 dl grädde eller kokosmjölk
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver justera efter smak
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander för garnering

Instruktioner

Marinaden

  • Blanda yoghurt, citronsaft, ingefära, vitlök, koriander, spiskummin, garam masala, gurkmeja, paprikapulver, chilipulver och salt i en stor skål.
  • Lägg till kycklingbitarna och blanda väl så att alla bitar täcks av marinaden.
  • Täck skålen med plastfolie och låt marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten för bästa smak.

Tillagning

  • Trä kycklingbitarna på grillspett och placera dem i mitten av ugnen, antingen över en ugnsform med upphöjda kanter, eller på en bakplåt med bakplåtspapper. Grilla direkt på grillen till det är färdigt eller gå vidare i ugn. För ugn: Förvärm ugnen till 200°C.
  • Grilla kycklingen i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått en fin färg. Vänd spetten halvvägs genom tillagningen för jämn grillning.

Såsen

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och fräs tills den är mjuk och gyllenbrun.
  • Tillsätt krossade tomater, garam masala, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10-15 minuter, rör om då och då.
  • Rör i grädden eller kokosmjölken och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av och justera kryddningen vid behov.

Servering

  • Servera och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Indiskt, Svenskt
Nyckelord Chicken tikka sizlar