Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Egen hamburgerkrydda

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ingredienserna är till cirka 800 g - 1000 g färs till hamburgare. Anpassa mängden efter dina behov!
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Måttsats
Mått

Ingredienser
 

  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk brunt socker
  • 1/2 tsk chilipulver kan justeras efter smak
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk malen spiskummin

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en liten skål tills de är väl blandade.
  • Fördela färsen i en skål och strö kryddblandningen över.
  • Blanda färsen och kryddorna försiktigt med händerna tills allt är jämnt fördelat.
  • Gå vidare genom att steka eller grilla hamburgarna på medelhög värme tills de är genomstekta, cirka 4-5 minuter per sida beroende på tjockleken.
  • Servera hamburgarna i bröd med dina favorit-tillbehör som sallad, tomat, lök, ost, och såser.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Egen hamburgerkrydda, Hamburgerkrydda
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!