Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Silltårta utan gelatin
5
/5 baserat på 1 betyg
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Denna läckra tårta är perfekt för bufféer, smörgåsbord och festliga tillfällen. Servera gärna med knäckebröd och en frisk sallad för en komplett måltid. Smaklig måltid!
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagning
55
minuter
minuter
Totalt
1
timme
t
Portioner
10
portioner
Utrustning
Springform
Ingredienser
Botten
▢
200
g
kavring
▢
100
g
smör
smält
Fyllning
▢
4
st
hårdkokta ägg
finhackade
▢
2
dl
crème fraîche
▢
2
dl
gräddfil
▢
200
g
inlagd sill
avrunnen och hackad
▢
1
st
liten rödlök
finhackad
▢
1
dl
dill
hackad
▢
1
dl
gräslök
hackad
▢
1
tsk
dijonsenap
▢
Salt och peppar efter smak
▢
1
tsk
citronsaft
Garnering
▢
Skivad rödlök
▢
Skivad citron
▢
Dillkvistar
▢
Rädisor
skivade (valfritt)
▢
Gräslök
finskuren
Instruktioner
Förberedelse av botten
▢
Smula kavringen fint i en matberedare eller smula den för hand.
▢
Blanda de smulade kavringsbrödet med smält smör tills det är väl blandat.
▢
Tryck ut blandningen i botten av en springform (ca 24 cm i diameter) och jämna till ytan med baksidan av en sked.
▢
Ställ formen i kylskåpet för att stelna medan du förbereder fyllningen.
Förberedelse av fyllningen
▢
Blanda crème fraîche, gräddfil och dijonsenap i en stor skål.
▢
Tillsätt hackade ägg, inlagd sill, rödlök, dill och gräslök. Rör om försiktigt för att kombinera allt väl.
▢
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Var försiktig med saltet eftersom sillen redan är salt.
Montering
▢
Ta ut springformen med kavringsbotten från kylskåpet.
▢
Fördela sillblandningen jämnt över kavringsbotten och jämna till ytan med en sked.
▢
Täck tårtan med plastfolie och ställ i kylskåpet i minst 3-4 timmar, gärna över natten, för att låta smakerna utvecklas.
Garnering och servering
▢
Precis innan servering, dekorera silltårtan med skivad rödlök, skivad citron, dillkvistar, skivade rädisor och finskuren gräslök.
▢
Lossa försiktigt springformens kant och placera tårtan på ett serveringsfat.
Måltid
Huvudrätt, Tilltugg
Kök
Svenskt
Nyckelord
Silltårta utan gelatin
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!