Go Back
+ servings
Glutenfri tiramisu

Receptet - Så gör du:

Glutenfri tiramisu

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av en lyxig och krämig glutenfri tiramisu, perfekt balanserad med kaffe och len mascarpone, som imponerar på både gäster och smaklökar!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl starkt kaffe avsvalnad
  • 1 paket glutenfria Savoiardikex
  • 1-2 msk kakao

Instruktioner

  • Vispa vispgrädden, sockret och vaniljsockret tills blandningen blir luftig.
  • Tillsätt mascarpone och vispa i ytterligare ett par minuter tills det är väl blandat.
  • Ställ krämen åt sidan.
  • Häll den avsvalnade espresson i en skål.
  • Doppa varje kex snabbt i espresson, ett i taget från båda sidor. Låt dem ligga i kaffet cirka 10 sekunder.
  • Lägg ett lager doppade kex i botten av en form (cirka 20x20 cm).
  • Bred ut hälften av mascarponekrämen över kexen och jämna ut ytan.
  • Lägg ytterligare ett lager doppade kex ovanpå och avsluta med resten av mascarponekrämen.
  • Sikta ett jämnt lager kakao över toppen av desserten.
  • Täck formen med plastfolie och låt tiramisun stå i kylskåpet i 3-4 timmar innan servering.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri tiramisu