Go Back
+ servings
Amerikanska våfflor

Receptet - Så gör du:

Amerikanska våfflor

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gyllenbrun krispighet i varje tugga med dessa ljuvligt luftiga amerikanska våfflor - perfekta för att lyfta din morgon eller brunch till en oemotståndlig nivå av ren njutning.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 våfflor

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl smält smör eller vegetabilisk olja
  • 1 tsk vaniljextrakt valfritt

Instruktioner

  • Sätt på våffeljärnet och låt det värmas upp enligt tillverkarens instruktioner. Se till att det är ordentligt uppvärmt innan du börjar grädda våfflorna.
  • I en stor skål, blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker.
  • I en annan skål, vispa äggen lätt. Tillsätt mjölk, smält smör eller olja och vaniljextrakt om du använder det. Blanda väl tills alla ingredienser är ordentligt kombinerade.
  • Häll de våta ingredienserna över de torra ingredienserna och rör om försiktigt tills smeten är jämn. Se till att inte överblanda, det är helt okej att det finns några små klumpar kvar.
  • Smörj eller spraya våffeljärnet lätt med matolja eller smör för att förhindra att våfflorna fastnar. Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet beroende på storleken på ditt järn och grädda enligt tillverkarens instruktioner tills våfflorna är gyllenbruna och knapriga.
  • Upprepa processen med att grädda våfflor tills hela smeten är använd.
  • Servera de färdiga våfflorna varma med valfria toppings som lönnsirap, färsk frukt, bär, grädde eller nötter.
  • Njut av dina amerikanska våfflor! Våfflorna är bäst när de är nygräddade och serveras genast.
Måltid Frukost, Huvudrätt, Smårätter
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Amerikanska våfflor