Go Back
+ servings
Friterade räkor med panko

Receptet - Så gör du:

Friterade räkor med panko

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Krispiga och läckra friterade räkor med ett täcke av knaprig panko!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

friteringstermometer
Hålslev
djup stekpanna eller kastrull
Hushållspapper

Ingredienser
 

  • 550 g räkor skalade och rensade
  • 2,5 dl panko japanskt ströbröd
  • 2 st ägg lätt vispade
  • 1,25 dl vetemjöl
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Vegetabilisk olja för fritering
  • Citronklyftor för servering
  • Eventuell sås för doppning till exempel sweet chili sås eller vitlökssmör

Instruktioner

  • Förbered en friteringstermometer och värm oljan i en djup stekpanna eller kastrull till 175°C.
  • Skala och avästa räkorna om de inte redan är det. Se till att de är ordentligt avtorkade med en kökshandduk.
  • I tre separata skålar, placera 1 dl vetemjöl, lätt vispade ägg och 2,4 dl panko.
  • Krydda vetemjölet med lite salt och svartpeppar.
  • Doppa varje räka först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen rulla dem i panko för att täcka dem ordentligt.
  • När oljan har nått rätt temperatur, fritera räkorna i små omgångar i ca 2-3 minuter tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  • Använd en hålslev för att lyfta upp de friterade räkorna och låt dem rinna av på ett papperstäckt fat eller ett galler.
  • Servera de friterade räkorna genast med citronklyftor och eventuell sås för doppning.
  • Njut av dessa krispiga och smakfulla friterade räkor som en aptitretare eller huvudrätt!
  • För en extra twist kan du strö över lite hackad färsk persilja eller rivet citronskal över de friterade räkorna innan servering.
Måltid Huvudrätt
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Friterade räkor med panko