Go Back
+ servings
Gyrosbröd

Receptet - Så gör du:

Gyrosbröd

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en smakresa till Medelhavet med dessa enkla och saftiga gyrosbröd!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 1 timme 10 minuter
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 6 bröd

Ingredienser
 

  • 500 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 7 g torrjäst
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl varmt vatten

Instruktioner

  • Blanda vetemjöl, salt, socker och torrjäst i en stor bunke.
  • Tillsätt olivolja och gradvis häll i det varma vattnet medan du knådar degen tills den är smidig och elastisk.
  • Täck bunken med en ren handduk och låt degen jäsa i cirka 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.
  • Dela degen i 4-6 lika stora delar och forma dem till bollar. Platta sedan ut dem till runda bröd på en lätt mjölad yta.
  • Värm upp en stekpanna på medelvärme och grädda bröden i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomgräddade.
Måltid Huvudrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Grekiskt, Svenskt
Nyckelord Gyrosbröd