Kryddigt och aromatiskt ris, perfekt balanserat för att göra måltiden mer smakrik och minnesvärd!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
2,5dlokokt ris
5dlvatten
1,5tsklökpulver
1tskvitlökspulver
0,5tskpaprikapulver
0,5tsktorkad timjan
0,5tsksalt
0,5tskfärskmalen svartpeppar
1,5tsktorkad persilja
1tärningkyckling- eller grönsaksbuljong
2msksmör
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Se till att allt är väl blandat.
Placera på spisen och låt koka upp på hög värme.
När det börjar koka, sänk värmen och täck över kastrullen med lock.
Låt riset sjuda i cirka 18-20 minuter eller tills vätskan är borta.
Ta bort från värmen och stäng av. Låt sedan riset stå och vila i ca 5 minuter. Om du vill kan du tillsätta lite mer smör för extra smak. Använd en gaffel för att "lufta upp" riset innan servering.