En god och lyxig efterrätt att servera med till exempel vispgrädde, vaniljglass, och gärna hackade valnötter!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
6stpäron
10dlvatten
1dlkonjak till lagen
3dlströsocker
1stkanelstång
1stvaniljstång
Rivet skal av ½ citron
2mskkonjak till smaksättning
Instruktioner
Skala päronen och lägg åt sidan. Vi behöver dem snart.
I en kastrull, kombinera vatten, konjak, socker, kanelstång, vaniljstång och rivet citronskal. Låt det koka upp.
Lägg varsamt pärnonen i den kokande vätskan.
Låt päronen sjuda under lock på låg värme tills de blir mjuka. Det tar vanligtvis mellan 10-20 minuter. Testa gärna mjukheten med en sticka för att vara säker.
När päronen är klara, ta upp dem och kanelstången, vaniljstången, och placera i en stor skål eller en passande burk.
Låt sedan vätskan koka utan lock i ungefär 5 minuter.
Häll den varma lagen över päronen och låt dem svalna till rumstemperatur.
Smaksätt med lite extra konjak (valfritt) och rör om!