Go Back
+ servings
Päron i konjak

Receptet - Så gör du:

Päron i konjak

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En god och lyxig efterrätt att servera med till exempel vispgrädde, vaniljglass, och gärna hackade valnötter!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 6 st päron
  • 10 dl vatten
  • 1 dl konjak till lagen
  • 3 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 1 st vaniljstång
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk konjak till smaksättning

Instruktioner

  • Skala päronen och lägg åt sidan. Vi behöver dem snart.
  • I en kastrull, kombinera vatten, konjak, socker, kanelstång, vaniljstång och rivet citronskal. Låt det koka upp.
  • Lägg varsamt pärnonen i den kokande vätskan.
  • Låt päronen sjuda under lock på låg värme tills de blir mjuka. Det tar vanligtvis mellan 10-20 minuter. Testa gärna mjukheten med en sticka för att vara säker.
  • När päronen är klara, ta upp dem och kanelstången, vaniljstången, och placera i en stor skål eller en passande burk.
  • Låt sedan vätskan koka utan lock i ungefär 5 minuter.
  • Häll den varma lagen över päronen och låt dem svalna till rumstemperatur.
  • Smaksätt med lite extra konjak (valfritt) och rör om!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Päron i konjak