Go Back
+ servings
Smashad gurksallad

Receptet - Så gör du:

Smashad gurksallad

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Fräsch, kryddig och full av smak - det perfekta tillbehöret för att lyfta vilken måltid som helst!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st stora gurkor
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk riven vitlök
  • 1 st röd chili beroende på önskad hetta, finhackad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Hackad färsk koriander eller salladslök för garnering

Instruktioner

  • Skölj rent gurkorna, dela dem längs med längden och skrapa bort kärnorna.
  • Krossa gurkorna genom att pressa dem med handen eller använd baksidan av en kniv.
  • Salta gurkorna och låt stå i 10-15 minuter, skölj sedan av under kallt vatten och klappa torra.
  • Blanda vitlök, sojasås, risvinäger, sesamolja, socker, ingefära, vitlök och chili i en skål.
  • Häll dressingen över gurkorna och blanda väl.
  • Låt salladen marinera i kylen i minst 30 minuter.
  • Strö över rostade sesamfrön och hackad koriander eller salladslök innan servering.
  • Servera och njut av den kryddiga och fräscha smaken av gurksalladen.
Måltid Sallad
Kök Asiatiskt, Kinesiskt, Svenskt
Nyckelord Smashad gurksallad