Go Back
+ servings
Paneng gai

Receptet - Så gör du:

Paneng gai

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En thailändsk klassiker med spännande smaker!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g kycklingfilé skuren i tunna strimlor
  • 2 msk röd currypasta helst Panang currypasta
  • 1 burk (ca 400 ml) kokosmjölk
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 st röd paprika skuren i strimlor
  • 1 st grön paprika skuren i strimlor
  • 1 st liten zucchini skuren i tunna skivor
  • 1 st morot skuren i tunna skivor
  • 1 handfull färsk basilika grovhackad
  • 1 st lime saften
  • Kokt ris för servering

Instruktioner

  • Värm upp en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Tillsätt lite olja och stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta sedan ut kycklingen från pannan och ställ åt sidan.
  • I samma panna, tillsätt röd currypasta och stek den i ca 1 minut tills den är doftande.
  • Häll i kokosmjölken i pannan och låt den koka upp. Rör om väl för att blanda currypastan med kokosmjölken.
  • Tillsätt jordnötssmör, fisksås och socker i pannan. Rör om tills jordnötssmöret smälter och såsen blir jämn.
  • Tillsätt de skivade grönsakerna (paprika, zucchini, morot) och låt dem sjuda i såsen i ca 5 minuter, eller tills de är mjuka men fortfarande lite knapriga.
  • Lägg tillbaka kycklingen i pannan och rör om så att den blandas med såsen och grönsakerna.
  • Smaka av med limejuice och justera smaken med mer fisksås eller socker om det behövs.
  • Strö över färsk basilika innan servering.
  • Servera Panang Gai genast med kokt ris.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt, Thailändskt
Nyckelord Paneng gai