Go Back
+ servings
Chokladdoppade jordgubbar

Receptet - Så gör du:

Chokladdoppade jordgubbar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kombinerar saftigheten från färska jordgubbar med den rika smaken av choklad!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 250 g färska jordgubbar
  • 150 g mörk choklad eller mjölkchoklad

Instruktioner

  • Skölj och torka jordgubbarna noga. Ställ åt sidan så länge och ha redo.

Smälta chokladen

  • Smält den mörka chokladen enligt en av de två metoderna nedan.
  • Med vattenbad: Fyll en kastrull med lite vatten och låt det koka. Placera den värmetåliga skålen ovanpå kastrullen så att den inte nuddar vattnet. Hacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg den i skålen. Rör om chokladen med en sked eller en spatel medan den smälter.N är chokladen är helt smält och slät, ta bort skålen från kastrullen.
  • I mikrovågsugnen: Hacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg den i en microtålig skål. Värm chokladen i mikrovågsugnen i korta intervaller, vanligtvis 20-30 sekunder åt gången. Ta ut skålen och rör om chokladen efter varje uppvärmningsintervall för att försäkra dig om att den smälter jämnt och inte bränns. Fortsätt upprepa tills chokladen är helt smält och slät.

Doppa i jordgubbarna i chokladen

  • Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen.
  • Låt dem stelna i kylskåpet i cirka 20-30 minuter.
  • Eventuellt, dekorera med vit choklad eller annan topping.
  • Servera och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladdoppade jordgubbar