Kombinerar saftigheten från färska jordgubbar med den rika smaken av choklad!
Förberedelser 2 minuterminuter
Tillagning 3 minuterminuter
Totalt 5 minuterminuter
Portioner 1skål
Ingredienser
250gfärska jordgubbar
150gmörk chokladeller mjölkchoklad
Instruktioner
Skölj och torka jordgubbarna noga. Ställ åt sidan så länge och ha redo.
Smälta chokladen
Smält den mörka chokladen enligt en av de två metoderna nedan.
Med vattenbad: Fyll en kastrull med lite vatten och låt det koka. Placera den värmetåliga skålen ovanpå kastrullen så att den inte nuddar vattnet. Hacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg den i skålen. Rör om chokladen med en sked eller en spatel medan den smälter.N är chokladen är helt smält och slät, ta bort skålen från kastrullen.
I mikrovågsugnen: Hacka den mörka chokladen i mindre bitar och lägg den i en microtålig skål. Värm chokladen i mikrovågsugnen i korta intervaller, vanligtvis 20-30 sekunder åt gången. Ta ut skålen och rör om chokladen efter varje uppvärmningsintervall för att försäkra dig om att den smälter jämnt och inte bränns. Fortsätt upprepa tills chokladen är helt smält och slät.
Doppa i jordgubbarna i chokladen
Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen.
Låt dem stelna i kylskåpet i cirka 20-30 minuter.
Eventuellt, dekorera med vit choklad eller annan topping.