Min variant av Biff Butler. Servera gärna med kokt, ugnsstekt, eller stekt potatis!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4stskivor ryggbiffca 180 g vadera
400gchampinjonerskivade
0,5dlvitt vintorrt
3dlvispgrädde
4stvitlöksklyftorpressade
1,5mskdijonsenap
Peppar efter smak
Smör för stekning
Instruktioner
Torka varsamt av biffarna med kökspapper för att avlägsna eventuell överflödig vätska.
I en het stekpanna, stek biffarna i smör tills de får en vacker stekyta och samtidigt bibehåller sin rosa eller blodiga kärna. Ta upp biffarna ur stekpannan och ställ åt sidan. Håll biffarna varma så länge.
I samma panna, tillsätt de skivade champinjonerna och fräs dem varsamt utan att låta dem ta färg.
Slå vitt vin över champinjonerna och rör i den pressade vitlöken, dijonsenapen och vispgrädden. Krydda generöst med peppar från kvarnen.
Koka upp såsen kraftigt tills den reduceras och tjocknar till önskad konsistens.
Ringla den krämiga champinjonsåsen över de vilande biffarna för att ytterligare förhöja smakerna.