Go Back
+ servings
Biff Butler

Receptet - Så gör du:

Biff Butler

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Min variant av Biff Butler. Servera gärna med kokt, ugnsstekt, eller stekt potatis!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st skivor ryggbiff ca 180 g vadera
  • 400 g champinjoner skivade
  • 0,5 dl vitt vin torrt
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st vitlöksklyftor pressade
  • 1,5 msk dijonsenap
  • Peppar efter smak
  • Smör för stekning

Instruktioner

  • Torka varsamt av biffarna med kökspapper för att avlägsna eventuell överflödig vätska.
  • I en het stekpanna, stek biffarna i smör tills de får en vacker stekyta och samtidigt bibehåller sin rosa eller blodiga kärna. Ta upp biffarna ur stekpannan och ställ åt sidan. Håll biffarna varma så länge.
  • I samma panna, tillsätt de skivade champinjonerna och fräs dem varsamt utan att låta dem ta färg.
  • Slå vitt vin över champinjonerna och rör i den pressade vitlöken, dijonsenapen och vispgrädden. Krydda generöst med peppar från kvarnen.
  • Koka upp såsen kraftigt tills den reduceras och tjocknar till önskad konsistens.
  • Ringla den krämiga champinjonsåsen över de vilande biffarna för att ytterligare förhöja smakerna.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Biff Butler