Go Back
+ servings
Mongolisk biff

Receptet - Så gör du:

Mongolisk biff

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Servera gärna med kokt ris och kokt eller ångkokt broccoli!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g biffkött till exempel entrecôte eller flankstek, skuret i tunna strimlor
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk färsk ingefära riven
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • Sesamfrön och hackad vårlök för garnering

Instruktioner

  • I en skål, blanda sojasås, oystersås, hoisinsås, risvinäger, sesamolja och socker för att skapa marinaden.
  • Lägg biffstrimlorna i marinaden och låt dem marinera i minst 30 minuter i kylskåp.
  • I en separat skål, blanda majsstärkelse med vatten för att göra en smetliknande konsistens.
  • Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna över medelhög värme.
  • Tillsätt vitlök och ingefära och stek i cirka 1 minut tills de är doftande.
  • Lägg sedan i biffstrimlorna med marinaden och stek i ytterligare 2-3 minuter tills köttet är genomstekt.
  • Häll över majsstärkelseblandningen och rör om tills såsen tjocknar.
  • Strö över sesamfrön och hackad vårlök som garnering.
Måltid Huvudrätt
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Mongolisk biff