Go Back
+ servings
Kesobröd med havregryn

Receptet - Så gör du:

Kesobröd med havregryn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Bröd på keso och havregryn för en enkel och äkta smakupplevelse utan mjöl.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 10 bröd

Ingredienser
 

  • 250 g keso
  • 4 st ägg
  • 5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 nypor salt
  • Frön eller nötter för topping valfritt

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
  • I en stor skål, blanda keso och ägg tills det blir en jämn smet.
  • Tillsätt havregryn, bakpulver och salt i blandningen. Rör om väl tills alla ingredienser är väl kombinerade.
  • Placera bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut degen jämnt över papperet.
  • Om önskas, strö över sesamfrön eller nötter som topping för extra smak och textur.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills bröden har fått en fin gyllene färg och en tandpetare kommer ut ren när den stickas i mitten.
  • Låt bröden svalna något innan du skär det i önskade bitar och serverar det.
  • Njut av dina keso- och havregrynsbröd! Perfekt för att ätas som det är eller med pålägg efter eget val.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kesobröd med havregryn