Go Back
+ servings
Treveckorssallad på rödkål

Receptet - Så gör du:

Treveckorssallad på rödkål

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Enkel att förbereda och ger en härlig kombination av krispighet från rödkålen och smakrikhet från rödlöken.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 kg rödkål
  • 1 st stor rödlök
  • 1,25 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk strösocker förlänger hållbarheten
  • 0,75 dl olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Strimla rödkål och skiva en stor rödlök tunt. Lägg dem i en stor lufttät burk eller en skål.
  • Gör dressingen: I en kastrull, låt äppelcidervinäger och strösocker sjuda på låg värme i cirka 2 minuter.
  • Häll den varma dressingen över grönsakerna. Blanda ordentligt för att säkerställa jämn täckning.
  • Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller vinäger efter eget tycke.
  • Täck över lufttätt och låt salladen stå i kylen i några timmar innan servering för att låta smakerna utvecklas.
  • Salladen behåller sin fräschör i kylen i upp till 3 veckor.
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Treveckorssallad på rödkål