Go Back
+ servings
LCHF-coleslaw

Receptet - Så gör du:

LCHF-coleslaw

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
LCHF-anpassad coleslaw som både är vacker fantastiskt god.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1/2 st litet vitkålshuvud fint strimlat
  • 1/2 st litet rödkålshuvud fint strimlat
  • 2 st morötter rivna
  • 1 dl majonnäs utan tillsatt socker
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk Stevia eller annan LCHF-sötning valfritt, efter smak
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja eller dill för garnering valfritt

Instruktioner

  • Strimla både vitkål och rödkål och riv morötterna. Använd en matprocessor om det underlättar.
  • I en separat skål, blanda majonnäs, dijonsenap och äppelcidervinäger. Tillsätt sötning om du önskar och rör om väl. Smaka av och justera sötman och syran efter din smak.
  • Tillsätt den strimlade vitkålen, rödkålen och de rivna morötterna i dressingen. Se till att grönsakerna är ordentligt täckta med dressingen.
  • Tillsätt salt och svartpeppar efter smak. Blanda väl för att säkerställa att smakerna fördelas jämnt.
  • Täck skålen och låt coleslawen stå i kylskåp i minst 30 minuter innan servering. Detta ger smakerna tid att sätta sig.
  • Strax före servering, garnera med färsk persilja eller dill om så önskas. Servera din LCHF-coleslaw med rödkål som ett hälsosamt tillbehör till olika rätter.
Måltid Sallad
Kök LCHF, Svenskt
Nyckelord LCHF-coleslaw