Go Back
+ servings
Kanderade apelsinskal

Receptet - Så gör du:

Kanderade apelsinskal

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Använd som topping på desserter eller njut som en godbit. Förvara i en lufttät behållare.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st apelsiner
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • Extra socker för rullning

Instruktioner

  • Tvätta och skär apelsinerna. Skär skalet i remsor utan fruktkött.
  • Koka upp apelsinskalen i vatten 5 minuter för att minska den bittra smaken.
  • I en annan kastrull, koka upp de angivna mängderna strösocker och vatten och låt koka i 5 minuter.
  • Lägg apelsinskalen i sockerlagen och låt sjuda i 45-60 minuter tills de blir genomskinliga och lagen tjocknar.
  • Låt apelsinskalen torka på en plåt i 1-2 timmar.
  • Färdigt! Valfritt: rulla dem i extra socker för extra knaprighet.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kanderade apelsinskal