Go Back
+ servings
Bästa inlagda sillen

Receptet - Så gör du:

Bästa inlagda sillen

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Håller i ungefär en vecka.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 4 st sillfiléer urvattnade
  • 1 st rödlök
  • 1 st morot
  • 12 st svartpepparkorn hela
  • 12 st kryddpepparkorn hela
  • 1 st lagerblad

Lagen

  • 1,5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit, 12%
  • 2 dl strösocker

Instruktioner

Inläggningslagen

  • Kombinera vatten, ättiksprit och socker i en kastrull.
  • Koka upp blandningen under omrörning.
  • Låt sjuda i 1-2 minuter.
  • Ta av kastrullen från värmen och låt lagen svalna.

Sillen

  • Skär sillen i 2 cm stora bitar.
  • Skala och skiva löken samt moroten.
  • Varva lök, morot, sill och pepparkorn i en burk.
  • Smula ner lagerbladet över blandningen.
  • Häll över den avsvalnade lagen.
  • Låt sillen stå svalt i kylen i minst ett dygn för att marineras.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bästa inlagda sillen