Go Back
+ servings
Rotfrukter i airfryer

Receptet - Så gör du:

Rotfrukter i airfryer

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en smakrik explosion av krispiga och välkryddade rotfrukter, perfekt tillagade i airfryer - en enkel och läcker sidorätt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 10 st medelstora rotfrukter t.ex. potatis, morötter, palsternacka, sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver valfritt
  • 1 tsk lökpulver valfritt
  • Färsk örtkryddor t.ex. rosmarin eller timjan, valfritt

Instruktioner

  • Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar för att säkerställa en jämn tillagning.
  • Lägg de skurna rotfrukterna i en stor skål.
  • Tillsätt olivolja, salt, svartpeppar, vitlökspulver och lökpulver. Blanda väl så att alla rotfrukter är jämnt täckta av kryddorna och oljan.
  • Förvärm airfryern till 200 grader Celsius.
  • Placera de kryddade rotfrukterna i airfryerkorgen i ett jämnt skikt. Du kan behöva göra detta i omgångar beroende på airfryerns storlek.
  • Grilla rotfrukterna i airfryern i cirka 15-20 minuter. Öppna airfryern och skaka om korgen varje 5-7 minuter för att säkerställa jämn tillagning.
  • Kontrollera rotfrukterna för önskad krispighet och färg. Om de behöver mer tid, lägg till ytterligare några minuter och kontrollera igen.
  • När rotfrukterna är gyllenbruna och önskad konsistens är uppnådd, ta ut dem från airfryern.
  • Strö färska örtkryddor över de färdiga rotfrukterna för extra smak.
  • Servera omedelbart och njut av de läckra rostade rotfrukterna!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rotfrukter i airfryer