Njut av härliga äppelmuffins med kanel och saftiga äppelbitar, perfekt balanserade i varje tugga - ett lättbakat och lockande recept som kommer att förgylla din dag!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 12muffins
Ingredienser
2,5dläppelmos
1stägg
1dlströsocker
1tskvaniljextrakt
75gsmör
2,5dlskalade hackade äpplen
3,5dlvetemjöl
1,5tskbakpulver
1tskmalen kanel
0,5tsksalt
Instruktioner
Skala och hacka äpplena i små bitar och ha redo så länge.
Förvärm ugnen till 190℃. Smörj 12 muffinsformar eller ta fram 12 st muffinspapper.
Blanda äppelmos, ägg, socker och vanilj i en stor skål och rör om med en gaffel tills det är väl blandat.
Smält smör och häll i, och rör om tills det är väl blandat. Tillsätt de hackade äpplena och rör om för att blanda.
I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt de torra ingredienserna i äppelmosblandningen och rör om tills det blir en smet.
Fördela smeten jämnt mellan de förberedda muffinsformarna. Grädda i 18-20 minuter tills muffinsen är genomgräddade och en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut ren.