Go Back
+ servings
Äppelmoskaka

Receptet - Så gör du:

Äppelmoskaka

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En läcker och enkel skapelse med äppelmos som bas, som kommer att förvandla din köksupplevelse till en smakrik fest.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
 

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker packat
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl olivolja
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1,5 dl äppelmos
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Florsocker att pudra över

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius. Smörj en fyrkantig bakform, cirka 20x20 cm, med lite olja eller lägg bakplåtspapper i botten.
  • I en skål, tillsätt vetemjöl, muscovadosocker, kanel, bakpulver, bikarbonat och en nypa salt. Använd en sked för att noggrant blanda ingredienserna.
  • Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna. Knäck ägget och tillsätt olivolja, naturell yoghurt, äppelmos och vaniljextrakt i fördjupningen. Blanda ingredienserna tills smeten är jämn och väl blandad.
  • Häll över till bakformen och jämna ut degen jämnt med exempelvis en smörkniv.
  • Grädda i mitten av den förvärmda ugnen tills kakan är ganska fast när du trycker lätt i mitten och en tandpetare införd i mitten inte har något kladdigt smet som fastnar (cirka 25 till 30 minuter).
  • Ta ut från ugnen och låt stå i rumstemperatur för att låta svalna helt. Låt kakan vara i formen.
  • Pudra över florsocker. Skär i bitar och använd en liten spatel för att lyfta dem från formen.
  • Färdigt! Servera och njut! Förvara vid rumstemperatur i 3 dagar eller kylskåp i upp till 5 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äppelmoskaka