Go Back
+ servings
Gyozasås

Receptet - Så gör du:

Gyozasås

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av denna hemlagade gyozasås med härliga smaker av soja, risvinäger, ingefära och salladslök!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 0,5 dl japansk eller kinesisk sojasås
  • 0,25 dl risvinäger
  • 1/2 tsk färsk ingefära skalad och riven
  • 1 msk salladslök skivad

Instruktioner

  • I en skål, blanda sojasås, risvinäger, finriven ingefära och skivad salladslök.
  • Rör om blandningen ordentligt för att säkerställa att smakerna kombineras väl.
  • Låt gyozasåsen stå i rumstemperatur i minst 15-20 minuter innan servering för att låta smakerna utvecklas.
  • Servera gyozasåsen i små skålar för att doppa dina gyoza-dumplings eller som en smaksatt sås för andra asiatiska rätter.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Gyozasås