Go Back
+ servings
Laxröra med varmrökt lax

Receptet - Så gör du:

Laxröra med varmrökt lax

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en delikat laxröra med varmrökt lax, krämig crème fraîche och färska örter, perfekt för att förgylla ditt bröd eller knäckebröd med en harmonisk blandning av smaker.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 350 g varmrökt lax
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk färsk dill finhackad
  • 1 st rödlök finhackad
  • Saften från en citron
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk dill och citronskivor för garnering

Instruktioner

  • Skär eller dra isär den varmrökta laxen i små bitar eller smulor. Ta bort eventuella ben.
  • I en skål, blanda crème fraîche, majonnäs, dijonsenap och citronsaft. Rör om väl tills det blir en jämn blandning.
  • Lägg den varmrökta laxen i skålen med såsen.
  • Tillsätt färskhackad dill och finhackad rödlök. Rör om försiktigt så att ingredienserna blandas väl.
  • Smaka av röran och tillsätt salt och svartpeppar efter behov. Kom ihåg att den varmrökta laxen kan vara ganska smakrik, så var försiktig med saltet.
  • Kyl röran i kylskåp i minst 30 minuter för att låta smakerna blanda sig.
  • Vid servering, lägg upp laxröran på rostat bröd eller knäckebröd. Garnera med extra färsk dill och citronskivor.
  • Servera omedelbart och njut av den förbättrade laxröran med den goda smaken av rödlök!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Laxröra med varmrökt lax