Upplev en delikat laxröra med varmrökt lax, krämig crème fraîche och färska örter, perfekt för att förgylla ditt bröd eller knäckebröd med en harmonisk blandning av smaker.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
350gvarmrökt lax
2dlcrème fraîche
0,5dlmajonnäs
2tskdijonsenap
2mskfärsk dillfinhackad
1strödlökfinhackad
Saften från en citron
Salt och svartpeppar efter smak
Färsk dill och citronskivor för garnering
Instruktioner
Skär eller dra isär den varmrökta laxen i små bitar eller smulor. Ta bort eventuella ben.
I en skål, blanda crème fraîche, majonnäs, dijonsenap och citronsaft. Rör om väl tills det blir en jämn blandning.
Lägg den varmrökta laxen i skålen med såsen.
Tillsätt färskhackad dill och finhackad rödlök. Rör om försiktigt så att ingredienserna blandas väl.
Smaka av röran och tillsätt salt och svartpeppar efter behov. Kom ihåg att den varmrökta laxen kan vara ganska smakrik, så var försiktig med saltet.
Kyl röran i kylskåp i minst 30 minuter för att låta smakerna blanda sig.
Vid servering, lägg upp laxröran på rostat bröd eller knäckebröd. Garnera med extra färsk dill och citronskivor.
Servera omedelbart och njut av den förbättrade laxröran med den goda smaken av rödlök!