Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Receptet - Så gör du:
Oreomuffins
Inga betyg ännu.
(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)
Pinterest
E-post
Facebook
Skriv ut receptet
Upplev en oemotståndlig kombination av saftiga chokladmuffins och knapriga Oreokakor med detta enkla och läckra recept.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagning
20
minuter
minuter
Totalt
30
minuter
minuter
Portioner
12
muffins
Ingredienser
▢
2
dl
vetemjöl
▢
1
dl
kakao
▢
1,5
tsk
bakpulver
▢
1
nypa
nypa salt
▢
2
dl
strösocker
▢
2
st
ägg
▢
1
dl
neutral olja
t.ex. rapsolja
▢
2
dl
mjölk
▢
1
tsk
vaniljsocker
▢
12
st
Oreo-kakor
grovt krossade
Instruktioner
▢
Sätt ugnen på 180°C och placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
▢
I en stor skål, sikta vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt tillsammans. Blanda väl.
▢
I en annan skål, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
▢
Tillsätt olja och mjölk till ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
▢
Tillsätt de torra ingredienserna gradvis i ägg- och mjölblandningen. Rör om försiktigt tills allt är väl blandat, men se till att inte överblanda.
▢
Vik försiktigt in de grovt krossade Oreokakorna i smeten.
▢
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll dem till ungefär 2/3 av kapaciteten.
▢
Grädda i den förvärmda ugn vid 180 grader Celsius i cirka 18-20 minuter, eller tills en tandpetare införd i mitten av en muffin kommer ut ren.
▢
Låt muffinsen svalna i formarna i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
▢
Färdigt! Njut av dina oreomuffins!
Måltid
Efterrätt
Kök
Svenskt
Nyckelord
Oreomuffins
Gillade du receptet?
Klicka här för att lämna en kommentar!