Go Back
+ servings
Oreomuffins

Receptet - Så gör du:

Oreomuffins

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en oemotståndlig kombination av saftiga chokladmuffins och knapriga Oreokakor med detta enkla och läckra recept.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa nypa salt
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl neutral olja t.ex. rapsolja
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 12 st Oreo-kakor grovt krossade

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C och placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  • I en stor skål, sikta vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt tillsammans. Blanda väl.
  • I en annan skål, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
  • Tillsätt olja och mjölk till ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
  • Tillsätt de torra ingredienserna gradvis i ägg- och mjölblandningen. Rör om försiktigt tills allt är väl blandat, men se till att inte överblanda.
  • Vik försiktigt in de grovt krossade Oreokakorna i smeten.
  • Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll dem till ungefär 2/3 av kapaciteten.
  • Grädda i den förvärmda ugn vid 180 grader Celsius i cirka 18-20 minuter, eller tills en tandpetare införd i mitten av en muffin kommer ut ren.
  • Låt muffinsen svalna i formarna i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
  • Färdigt! Njut av dina oreomuffins!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Oreomuffins