Go Back
+ servings
Käsekuchen (tysk ostkaka)

Receptet - Så gör du:

Käsekuchen (tysk ostkaka)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en himmelsk fusion av krispig deg och len, citronpräglad kvarg i denna underbart krämiga käsekuchen - en smakresa du inte vill missa!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Degen

  • 5 dl vetemjöl
  • 175 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • Lite citronskal valfritt

Fyllningen

  • 750 g kvarg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ekologisk citron skal och saft
  • 2,5 dl gräddfil
  • 5 st äggvitor
  • 5 st äggulor
  • 1 dl vetemjöl

Topping

  • Florsocker

Instruktioner

  • Degen: Blanda alla ingredienser för degen och låt degen vila i kylskåpet.

Fyllningen

  • Vispa äggvitorna med 1 dl av strösockret.
  • Blanda kvarg, 0,5 dl strösocker, vaniljsocker, citronsaft, rivet citronskal, äggulor och mjöl.
  • Vik in äggvitesmeten i kvargblandningen.
  • Vispa gräddfilen tills den blir krämig och vik in den i smeten.

Fortsättning

  • Tryck ut degen i en oljad, rund pajform (botten men även en liten mur deg runt sidan), cirka 22-24 cm i diameter.
  • Häll ostkakesmeten över degen.
  • Grädda i ugnen i 60 minuter vid 200°C.
  • Ta ut ur ugnen. och låt den svalna i formen i minst 10 minuter.
  • Färdigt! Om du vill kan du pudra kakan med lite florsocker innan servering.
  • Njut av din käsekuchen - tyska ostkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt, Tyskt
Nyckelord Käsekuchen (tysk ostkaka)