Servera exempelvis som det är med crème fraiche eller gräddfil, eller även tillsammans med exempelvis ris!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500gköttfärsnötkött eller blandfärs
1stsmedelstort vitkålshuvudfint strimlat, cirka 600 gram
3stmorötterskalade och rivna
1stvitlöksklyftapressade
2mskolivolja eller smör
Salt och peppar efter smak
1tskpaprikapulver
1tsktorkad oregano eller timjan
1stnötbuljongtärning
1dlvattenmer vid behov
Färsk persilja eller dill för garneringvalfritt
Instruktioner
Strimla vitkålen och morötterna.
Stek köttfärsen: Hetta upp olivolja eller smör i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek tills den är doftande. Lägg i köttfärsen och bryn den tills den är genomstekt och fått lite färg.
Tillsätt grönsakerna: Lägg i strimlad vitkål och rivna morötter i pannan. Blanda väl med köttfärsen och låt det steka tills grönsakerna börjar mjukna.
Krydda: Tillsätt salt, peppar, paprikapulver och torkad oregano eller timjan. Smula ner nötbuljongtärningen och häll i vatten. Blanda väl och låt det sjuda i några minuter så att smakerna blandas väl och grönsakerna blir mjuka.
Servera: Smaka av rätten och justera kryddningen om det behövs. Strö över färsk persilja för extra smak och dekoration (valfritt).
Serveringstips: Servera din köttfärs med vitkål och morötter som den är eller tillsammans med ditt favorittillbehör.