Go Back
+ servings
Köttfärs med vitkål och morötter

Receptet - Så gör du:

Köttfärs med vitkål och morötter

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Servera exempelvis som det är med crème fraiche eller gräddfil, eller även tillsammans med exempelvis ris!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g köttfärs nötkött eller blandfärs
  • 1 sts medelstort vitkålshuvud fint strimlat, cirka 600 gram
  • 3 st morötter skalade och rivna
  • 1 st vitlöksklyfta pressade
  • 2 msk olivolja eller smör
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano eller timjan
  • 1 st nötbuljongtärning
  • 1 dl vatten mer vid behov
  • Färsk persilja eller dill för garnering valfritt

Instruktioner

  • Strimla vitkålen och morötterna.
  • Stek köttfärsen: Hetta upp olivolja eller smör i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek tills den är doftande. Lägg i köttfärsen och bryn den tills den är genomstekt och fått lite färg.
  • Tillsätt grönsakerna: Lägg i strimlad vitkål och rivna morötter i pannan. Blanda väl med köttfärsen och låt det steka tills grönsakerna börjar mjukna.
  • Krydda: Tillsätt salt, peppar, paprikapulver och torkad oregano eller timjan. Smula ner nötbuljongtärningen och häll i vatten. Blanda väl och låt det sjuda i några minuter så att smakerna blandas väl och grönsakerna blir mjuka.
  • Servera: Smaka av rätten och justera kryddningen om det behövs. Strö över färsk persilja för extra smak och dekoration (valfritt).
  • Serveringstips: Servera din köttfärs med vitkål och morötter som den är eller tillsammans med ditt favorittillbehör.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärs med vitkål och morötter