En enkel och smakrik variant av stekt bröd, där resultatet i princip blir stora, enhetliga krutonger. Ät som de är eller som tillbehör till exempelvis en soppa eller gryta!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4skivorbrödvälj ditt favoritbröd, vitt bröd fungerar bra
Olivoljatill stekning
Instruktioner
Skär bort kanterna på brödskivorna om du föredrar det.
Värm tillräckligt med olja i stekpannan över medelvärme.
Lägg de obearbetade brödskivorna i den uppvärmda oljan. Stek dem i ca 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
Ta upp brödet från stekpannan och låt det rinna av på ett papper för att avlägsna överskottsolja.
Servera ditt stekta bröd varmt och njut av det som det är, som tillbehör till en rätt, eller med ditt favoritpålägg!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Steka bröd i stekpanna, Stekt bröd i stekpanna