Go Back
+ servings
Stekt bröd i stekpanna

Receptet - Så gör du:

Stekt bröd i stekpanna

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En enkel och smakrik variant av stekt bröd, där resultatet i princip blir stora, enhetliga krutonger. Ät som de är eller som tillbehör till exempelvis en soppa eller gryta!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 skivor bröd välj ditt favoritbröd, vitt bröd fungerar bra
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Skär bort kanterna på brödskivorna om du föredrar det.
  • Värm tillräckligt med olja i stekpannan över medelvärme.
  • Lägg de obearbetade brödskivorna i den uppvärmda oljan. Stek dem i ca 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
  • Ta upp brödet från stekpannan och låt det rinna av på ett papper för att avlägsna överskottsolja.
  • Servera ditt stekta bröd varmt och njut av det som det är, som tillbehör till en rätt, eller med ditt favoritpålägg!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Steka bröd i stekpanna, Stekt bröd i stekpanna