Go Back
+ servings
Köttbullar i airfryer

Receptet - Så gör du:

Köttbullar i airfryer

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Servera dessa luftfriterade köttbullar med dina favorittillbehör, som potatismos, lingonsylt eller gräddsås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 500 g blandfärs nötkött och fläskkött
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk torkad persilja valfritt
  • Olivolja för att pensla köttbullarna

Instruktioner

  • I en stor skål, blanda blandfärs, finhackad lök, ägg, ströbröd och mjölk.
  • Tillsätt salt, svartpeppar, vitpeppar och torkad persilja. Blanda väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
  • Fukta händerna lätt och forma små köttbullar av smeten, cirka 2-3 centimeter i diameter. Se till att köttbullarna är jämnt formade för att säkerställa lika tillagning.
  • Förvärm din airfryer till 180 grader Celsius.
  • Placera köttbullarna i airfryerkorgen, se till att de inte ligger för tätt inpå varandra för att möjliggöra luftcirkulation.
  • Pensla köttbullarna med lite olivolja för att få en gyllene och krispig yta.
  • Luftfritera köttbullarna i cirka 12-15 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått en fin yta. Vänd dem efter halva tiden för jämn tillagning.
  • Använd en köttermometer för att säkerställa att köttbullarna har uppnått en innertemperatur på minst 70 grader Celsius.
  • Färdigt! Servera de luftfriterade köttbullarna med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttbullar i airfryer