Go Back
+ servings
Tysk gurksallad

Receptet - Så gör du:

Tysk gurksallad

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en uppfriskande smak av Tyskland med denna läckra gurksallad, där tunnskivade gurkor badar i en krämig gräddfilssås kryddad med färsk dill, äppelcidervinäger och en hint av lök och vitlök!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 600 g gurka tunt skivad
  • 1/2 st gul lök tunt skivad (valfritt)
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1/2 msk strösocker
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk färsk hackad dill
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • I en stor skål, kombinera de tunt skivade gurkorna och löken. Du behöver inte skala gurkan.
  • I en separat skål, blanda gräddfil, riven vitlök, strösocker, äppelcidervinäger och färsk hackad dill.
  • Häll gräddfilblandningen över gurkorna och löken. Blanda väl så att alla ingredienser täcks jämnt.
  • Smaka av med salt och svartpeppar efter eget tycke.
  • Täck skålen och låt gurksalladen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering för att låta smakerna utvecklas.
  • Vid servering, garnera med extra dill om så önskas.
  • Njut av din tyska gurksallad som en uppfriskande och smakfull sidorätt!
Måltid Sallad
Kök Svenskt, Tyskt
Nyckelord Tysk gurksallad