Go Back
+ servings
Lammframdel i ugn

Receptet - Så gör du:

Lammframdel i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Laga denna saftiga Lammframdel i ugn med rostade grönsaker och smakfulla kryddor för en lyxig middag med enkla förberedelser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1,5 kg till 2 kg lammframdel (cirka)
  • 2 msk olivolja
  • 2 st gula lökar skivade
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 2 st morötter skurna i skivor
  • 2 st selleristjälkar skurna i bitar
  • 2 st rosmarinkvistar
  • 2 st timjankvistar
  • Salt och svartpeppar efter smak

Valfritt tillbehör

  • 4 portioner potatis eller ris (exempel)

Instruktioner

  • Förvärm din ugn till 160 grader Celsius.
  • Skölj av och klapptorka lammframdelen noggrant med pappershanddukar. Om det behövs, trimma bort överflödig fett och hinnor.
  • Placera lammframdelen i en ugnsform. Tillsätt skalad och klyftad lök, grovhackad vitlök, grovhackade och skalade morötter och selleri runt om. Massera lätt in olivoljan över köttet och ringla lite över grönsakerna. Krydda med salt och peppar och eventuellt torkad timjan och rosmarin.
  • Rosta lammframdelen i mitten av ugnen i ca 2,5-3 timmar, eller tills att köttet är mört och har fått en fin gyllenbrun färg. Titta till köttet då och då och rör om lite. Tänk gärna på vilket tillbehör du vill ha till lammet, såsom exempelvis ris eller potatis, och se till att detta blir klart ungefär samtidigt till när lammet är färdigt.
  • När lammframdelen är klar, ta ut den från ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den i skivor.
  • Servera lammframdelen med eventuellt några av de rostade grönsakerna och ditt val av tillbehör, exempelvis ris eller ugnsrostad potatis.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lammframdel i ugn