Go Back
+ servings
Kokt vitkål

Receptet - Så gör du:

Kokt vitkål

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta enkla recept för kokt vitkål ger dig en hälsosam och smakfull sidorätt som kan anpassas efter din egen smak!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 huvud vitkål
  • Cirka 1 liter vatten
  • 2 tsk salt eller efter smak
  • 2 msk smör eller olja
  • Svartpeppar efter smak valfritt

Instruktioner

  • Skär av den grova stammen från vitkålen och kasta den. Skär sedan vitkålen i grova klyftor, några centimeter tjocka.
  • Koka upp vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar, tillsätt 2 tsk salt.
  • Lägg vitkålsbitarna i det kokande vattnet. Koka vitkålen i 5-7 minuter eller tills den är önskad mjuk. Tiden kan variera beroende på hur knaprig eller mjuk du vill ha den.
  • När vitkålen är klar, häll av vattnet och tillsätt smör eller olja. Rör om så att smöret smälter och täcker vitkålen. Du kan också tillsätta svartpeppar eller andra kryddor efter smak.
  • Servera den kokta vitkålen som en sidorätt till ditt huvudmål. Den passar bra som tillbehör till olika rätter som kött, fisk eller vegetariska alternativ.
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Kokt vitkål