Go Back
+ servings
Sås till kalkon

Receptet - Så gör du:

Sås till kalkon

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna fylliga kalkonsås, gjord med stekskyn från din rostade kalkon och kryddad till perfektion, kommer att förhöja smaken och göra din måltid oförglömlig.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser
 

  • Stekskyn från rostad kalkon
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 liter kycklingbuljong eller 1 liter vatten + 2 kycklingbuljongtärningar

Instruktioner

  • Efter att du har rostat din kalkon och tagit ut den från ugnen, se till att flytta över stekskyn till en stor kastrull.
  • Sätt pannan på spisen över medelvärme. Strö mjölet över stekskyn och rör om ordentligt. Fortsätt att röra i ungefär 2-3 minuter tills mjölet har fått en ljusbrun färg. Detta kallas att göra en roux, vilket kommer att få såsen att tjockna.
  • Häll gradvis i kycklingbuljongen i stekskyn, rör hela tiden för att undvika klumpar. Fortsätt röra tills såsen börjar tjockna och koka.
  • Sänk värmen till låg, och låt såsen sjuda i cirka 5-10 minuter eller tills den har nått din önskade konsistens. Om såsen är för tjock, kan du tillsätta mer buljong för att tunna ut den.
  • Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt efter behov.
  • När såsen har uppnått önskad konsistens och smak, ta bort den från värmen.
  • Sila såsen genom en finmaskig sil eller använ för att ta bort eventuella fasta bitar.
  • Färdigt! Servera med din kalkon!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Kalkonsås, Sås till kalkon