Go Back
+ servings
Havrerutor med nougat

Receptet - Så gör du:

Havrerutor med nougat

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av en underbart enkel och smakrik kaka med detta recept på fina havrerutor, toppade med len nougat, perfekta till nästa fikastund!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 bitar

Ingredienser
 

  • 200 g smör rumstempererat
  • 7,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 200 g nougat för garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 180 grader Celsius.
  • Blanda alla ingredienser (förutom nougaten) i en stor skål eller bunke.
  • Smörj en ugnsform 20x30 cm, smörj och mjöla den lätt.
  • Pressa ut havredegen i ett jämnt lager i hela formen.
  • Grädda i mitten av ugnen vid 180 grader Celsius i 10-15 minuter, eller tills det har blivit lätt gyllene färg. Hyvla under tiden nougaten och ha redo.
  • Ta ut formen ur ugnen och strö över den hyvlade nougaten. Låt kakan svalna något.
  • Färdigt! När kakan har svalnat något, skär den rutor, cirka 20-24 bitar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Havrerutor med nougat