Go Back
+ servings
Etiopisk pepparsås

Receptet - Så gör du:

Etiopisk pepparsås

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upptäck etiopisk matlagning med denna etiopiska pepparsås, en lite mer kryddstart köttfärssås som också får puttra längre tid för fina smaker.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 550 g köttfärs (nötfärs, blandfärs, eller annat valfritt)
  • 3 st gula lökar
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 tärning nötbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk etiopisk peppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Värm en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
  • Tillsätt den hackade löken och fräs den i några minuter tills den är mjuk och börjar bli genomskinlig.
  • Lägg i köttfärsen och bryt isär den med en sked. Stek köttfärsen tills den är genomstekt och brynt.
  • Tillsätt de krossade tomaterna, köttbuljongtärningen, kinesisk sojasås, svartpeppar och salt. Blanda väl och låt det sjuda under lock i 2-3 timmar. Under tiden tjocknar såsen och smakerna har blandas väl.
  • Smaka av såsen och justera kryddningen efter behov, om du vill ha den mer kryddig eller sälta.
  • Servera den kinesiska köttfärsrätten varm på vitt bröd, med grönsaker och sallad som tillbehör. Andra goda tillbehör är riven kokos, skivade kokta ägg och riven ost. Man kan också servera med exempelvis bara ris till.
Måltid Huvudrätt
Kök Etiopiskt, Svenskt
Nyckelord Etiopisk pepparsås