Upptäck etiopisk matlagning med denna etiopiska pepparsås, en lite mer kryddstart köttfärssås som också får puttra längre tid för fina smaker.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 2 timmart
Totalt 2 timmart15 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
550gköttfärs (nötfärs, blandfärs, eller annat valfritt)
3stgula lökar
1burk(400 g) krossade tomater
1tärningnötbuljong
2mskkinesisk soja
2tsketiopisk peppar
1tsksalt
Instruktioner
Värm en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
Tillsätt den hackade löken och fräs den i några minuter tills den är mjuk och börjar bli genomskinlig.
Lägg i köttfärsen och bryt isär den med en sked. Stek köttfärsen tills den är genomstekt och brynt.
Tillsätt de krossade tomaterna, köttbuljongtärningen, kinesisk sojasås, svartpeppar och salt. Blanda väl och låt det sjuda under lock i 2-3 timmar. Under tiden tjocknar såsen och smakerna har blandas väl.
Smaka av såsen och justera kryddningen efter behov, om du vill ha den mer kryddig eller sälta.
Servera den kinesiska köttfärsrätten varm på vitt bröd, med grönsaker och sallad som tillbehör. Andra goda tillbehör är riven kokos, skivade kokta ägg och riven ost. Man kan också servera med exempelvis bara ris till.